Veel mensen denken er niet over na, maar weet u als u een lekker stukje vlees op het bord heeft liggen, van welk deel van het rund of varken het vlees afkomstig is? In onderstaande afbeeldingen kunt het vlees schema van rundvlees en varkensvlees bekijken. Zo kunt u precies zien welk vleesproduct van welk gedeelte van het dier afkomstig is.

Ons rund en varkensvlees komt uitsluitend van Hollandse bodem. De runderen worden in Nieuw-Heeten geslacht en zijn vaarzen in de leeftijd van 2,5 a 3 jaar en licht geaderd. Het licht geaderde vlees komt de malsheid en smaak ten goede. Tijdens het bakken of braden smelten de doorregen adertjes en daarom heeft u een heerlijk stukje vlees, wat lekker mals is, op tafel staan.

Al het door ons verkochte vlees is traceerbaar van Boer tot consument door middel van Batchnummers. De varkens worden in Apeldoorn geslacht en worden gekwalificeerd. Op deze manier verkopen wij een eerlijk en betrouwbaar product.

 

Vlees schema – RundvleesMarco Pasman - Vlees schema rundvlees

1. Tong
2. Gehakt en hamburger
3. Soepvlees (poulet)
4. Doorregen lappen, magere runderlapjes, riblappen
5. Runderreepjes, rundervink, tartaar
6. Rollade
7. Bieflap
8. Klapstuk
9. Sucadelappen
10. Rib-eye
11. Entrecôte
12. Rosbief
13. Ossenhaas, tournedos
14. Biefstuk, kogelbiefstuk
15. Lever
16. Hacheevlees
17. Ossenstaart
18. Schenkel

Vlees schema – VarkenMarco Pasman - Vlees schema varkensvlees

1. Braadworst, gehakt, saucijsje, slavink
2. Halskarbonade
3. Schouderkarbonade
4. Nasivlees
5. Schouderlapje
6. Fricandeau
7. Hamschijf
8. Spare-ribs
9. Spekblokjes
10. Speklapjes
11. Rollade
12. Lever
13. Filet
14. Filetlapje
15. Varkenfilet rollade
16. Ribkarbonade
17. Varkenshaas
18. Oester
19. Schnitzel
20. Hamlap

Meer informatie?

Voor meer informatie over onze vleesproducten of streekproducten kunt u altijd vrijblijvend contact met Marco Pasman: Vlees- en Streekproducten opnemen. Ook leveren wij desgewenst geschenken gemaakt van vlees, zoals een Abraham of Sarah. Indien u niet in de gelegenheid bent om uw boodschappen zelf af te halen, is het ook mogelijk om van onze bezorgservice gebruik te maken.